ΝΤΑΒΑΣ ΣΩΖΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΞΙΚΑNΟ

ΝΤΑΒΑΣ ΣΩΖΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΞΙΚΑNΟ

Μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά στον Πειραιά, ο Άλεξ Πάλλας, γνωστός και ως Νταβάς, περπατούσε προς το Ρεντ Μπαρ. Ήταν ένα από τα αγαπημένα του στέκια, όπου συχνά πήγαινε για να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Ο Άλεξ ήταν γνωστός στην περιοχή για το μεγάλο του θάρρος και την καλοσύνη του.

Εκείνο το βράδυ, όμως, κάτι παράξενο συνέβει. Καθώς πλησίαζε στο μπαρ, άκουσε κραυγές και είδε μια ομάδα νεαρών να περικυκλώνουν έναν μικρό Μεξικανό, τον Γκιγέρμο. Ο μικρός Γκιγέρμο είχε έρθει στην Ελλάδα με την οικογένειά του σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, αλλά βρέθηκε μπλεγμένος σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι νεαροί του έκαναν εκφοβισμό, τον έσπρωχναν και τον απειλούσαν.

Ο Άλεξ, χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, έτρεξε προς το σημείο. Με την επιβλητική του παρουσία και τη βαριά φωνή του, φώναξε στους νεαρούς να σταματήσουν. “Αφήστε τον ήσυχο! Δεν σας έκανε τίποτα!” είπε με αυστηρό τόνο. Οι νεαροί, βλέποντας τον Άλεξ, έναν άνδρα με σωματική δύναμη και αποφασιστικότητα, φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Ο Άλεξ πλησίασε τον Γκιγέρμο, που ήταν τρομαγμένος και με δάκρυα στα μάτια. “Είσαι καλά, μικρέ;” τον ρώτησε απαλά. Ο Γκιγέρμο, αν και ακόμα τρομαγμένος, αισθάνθηκε ανακούφιση και ευγνωμοσύνη. “Ευχαριστώ, κύριε,” είπε με τρεμάμενη φωνή. “Με λένε Γκιγέρμο.”

“Χαίρομαι που σε γνώρισα, Γκιγέρμο. Είμαι ο Άλεξ, αλλά οι φίλοι μου με φωνάζουν Νταβά,” απάντησε ο Άλεξ, χαμογελώντας.

Από εκείνη τη μέρα, ο Άλεξ και ο Γκιγέρμο έγιναν φίλοι. Ο Άλεξ βοήθησε τον μικρό Μεξικανό να ενσωματωθεί στην τοπική κοινότητα, ενώ ο Γκιγέρμο έμαθε πολλά από τον νέο του φίλο για τη ζωή στον Πειραιά. Ο Άλεξ δεν ήταν απλώς ένας ήρωας για τον Γκιγέρμο, αλλά και ένας πραγματικός φίλος που του έδειξε τι σημαίνει αλληλεγγύη και αγάπη.

2 Comments

  1. sklhros_kariolis

    Πραγματικοί ήρωες του σήμερα!1@1@1!!1!!1!1!!1!1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *